Koirien koulutustarjonta

Koiran valmentaminen on nykyisin tavallista, ja sitä voidaan tehdä monella eri tapaa. Koiran kanssa voi myös harrastaa monia lajeja niin harrastus- kuin kilpailumielessä. Koira pääsee oppimaan monia temppuja, ja usein harjoittelu tiivistää omistajan ja koiran suhdetta entisestään. Koulutustarjonta on todella monipuolista. Kursseja löytyy laidasta laitaan oman kiinnostuksen ja taitotason mukaan.

Koulutukset lähtevät liikkeelle pennun koulutuksesta ja uuden arjen opettelusta koiran kanssa. Lajikoulutukset taas vievät syvälle tietyn lajin saloihin, kuten toko tai agility. Moni tuntee agilityn, mutta koirille on myös muita lajikoulutuksia. Lisäksi tarjotaan erilaisia teemakoulutuksia, luentoja, leirejä ja seminaareja koirien ympärillä. Mukaan voi toisinaan ottaa muitakin perheenjäseniä tai kouluttaa näyttelykoiria.

Peruskoulutuksissa tarjotaan laaja-alaista tietoa aina ammattiin saakka. Toisaalta jo alalla toimivat, kuten vaikkapa koirahoitolan pitäjät, voivat hankkia täydennyskoulutusta tai päivittää tietojaan.

Koirien koulutus yritysideana

Ihmiset rakastavat lemmikkejään, ja moni laajentaa lemmikkiensä kanssa myös harrastusten puolelle. Lisäksi moni kaipaa vinkkejä ja apuja koiran kouluttamiseen sekä erilaisten taitojen opettamiseen. Hyvin koulutettu koira on nimittäin mukava kaveri ja kumppani.

Koirakoulutusalan yritykset tekevät todella monipuolista hommaa, eikä välttämättä ole ollenkaan kannattavaa keskittyä vain muutamaan asiaan kerrallaan. Koirakoulutuksia kannattaa tarjota siten, että se perustuu niin sanottuun positiiviseen vahvistamiseen sopien kaikille koirille sekä koiran omistajille.

Kurssivalikoimaan kannattaa sisällyttää niin tukevia kuin helpottavia koulutuksia. Esimerkiksi erilaiset pentukoulutukset ovat olleet erittäin suosittuja. Toisaalta voidaan tarjota palveluita tai jopa vastaanotto erityisesti ongelmakoiratapauksille, joiden kohdalla tarvitaan usein myös hyvin yksilöityjä palveluita.

Kuka tahansa ei kuitenkaan voi ryhtyä hommaan, sillä kouluttajien ja eläinten kanssa toimivien tulee aina olla kouluttautuneita ja kokeneita henkilöitä. Monesti koirakoutsiksi päädytään oman harrastuksen kautta, joka johtaa lopulta yrityksen perustamiseen.

Suomessa on nykyisin jonkin verran tarjontaa koirakoutsaamisen ympärillä, ja sen voidaan olettaa olevan kasvussa seuraavien vuosien aikana. Ihmiset haluavat nimittäin panostaa koiraystäviinsä entistä enemmän, ja haluavat laadukasta koutsaamista. Valmennuksen kohteena on kuitenkin aina niin koira kuin koiran omistajakin, joten alalla hyvistä ihmissuhdetaidoista on myös hyötyä. Olisiko sinusta koirakouluttajaksi?