Tässä blogissa käsitellään erilaisia koirille suunnattuja valmennusmahdollisuuksia sekä koiravalmennusta yritysideana. Suomessa on paljon sekä koira-alan harrastajia että koira-alaa ammatikseen harjoittavia. Niillä, joille koirista on tullut niin sanottu bisnes, on usein takanaan pitkä historia koirien kanssa harrastusmielessä sekä toisaalta omien koirien kanssa puuhaamisen kautta. Siksi työtä ja harrastusta voi lopulta olla vaikeaa erottaa keskenään.

Kuten sanottu, koirat ovat osa monien suomalaisten elämää. Koirien kanssa harrastetaan paljon, ja niitä voidaan kouluttaa monella tavalla niin hyötykäytön näkökulmasta kuin ihan vaan huvimielessä. Esimerkiksi pentuvalmennukset ovat nykyisin hyvin suosittuja. Aikuisten koirien kanssa voidaan niinikään harjoittaa monenlaisia taitoja tai tehdä temppuja. Lisäksi koiravalmennusta tarjotaan niin sanottujen ongelmakoirien kanssa, jolloin ongelmia aiheuttavasta käyttäytymisestä on tarkoitus päästä eroon.

Koiravalmentaminen ammattina

Ihan kuka tahansa ei välttämättä voi koiravalmentajaksi ryhtyä. Vaikka nykyisin voidaankin hankkia paljon tietoa koirista, niin koira-alalla varsinainen kokemus on kullan arvoista. Koirien kanssa oppii tekemällä, ja oikeastaan koirista oppii parhaiten niiden kanssa elämällä. Siksi ammattilaisille kyse on niin harrastuksesta kuin elämäntavastakin. Teoreettinen tieto on samalla tärkeää lisäämään ymmärrystä koirien kouluttamisesta ja valmentamisesta. Blogissa tutustutaan myös koira-alaan ammatillisessa mielessä.

Koirien kouluttaminen

Koiria aletaan kouluttamaan jo pentuna. Tämä voi olla kaikista hedelmällisin aika kouluttaa koiria, sillä silloin opit menevät parhaiten perille. Silti koiran tapaa toimia eri tilanteissa voi muokata koko elämän, ja sanonta ”vanha koira ei opi uusia temppuja” ei pidä täysin paikkaansa, sillä koirille voidaan kyllä opettaa uusia temppuja myöhäisemmälläkin iällä. Lisäksi valmennusta voidaan hakea ongelmatilanteissa, jolloin tietyistä huonoista käytösmalleista halutaan yleensä oppia pois. Moni kouluttaa koiraa myös hyötykäyttöön arjen askareissa auttamiseen tai vahtikoiraksi. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Blogissa käsitelläänkin näitä valmennusmahdollisuuksia monipuolisesti!