Koirankouluttaminen yritystoimintana

Koira-alan yrityksiä on nykyisin ympäri Suomen. Monelle koirien kanssa työskentely on ollut koko elämän mittainen haave, mutta kannattaa muistaa, että oman yrityksen perustaminen vaatii aina vankkaa osaamista. Usein takana on paljon kokemusta omien koirien kanssa toimimisesta, ja niiden valmentamisesta, minkä lisäksi ihmiset ovat hankkineet koiran kouluttamiseen liittyviä ammatteja. Usein kouluttajilla on kuitenkin ollut useampi oma koira, joten tällä alalla kokemus on todellinen valtti. Toki kouluttamiseen tarvitaan myös teoreettista ymmärrystä ja tietoa, mutta koiran kanssa toimiminen vaatii käytännössä aina osaamista ja kokemusta.

Aktiivinen harrastustoiminta luo hyvän pohjan yrittäjyydelle

Monella koira-alan yrittäjällä onkin taustallaan aktiivista harrastustoimintaa, ja joskus käy niin hyvin, että harrastuksesta tulee myös elinkeino. Lisäksi monet alalla toimivat erilaisissa koirayhdistyksissä, eikä tallaisesta verkostoitumisesta todellakaan ole haittaa. Päinvastoin piirit ovat Suomessa pienet, ja toisten toimijoiden tuntemisesta on ainoastaan hyötyä.

Tällä alalla kokemusta saa oikeastaan vain tekemällä, joten pelkkä kouluttautuminen ei riitä. Tosin nykyisin on saatavilla paljon tietoa, joten omaa osaamistaan voi kehittää vaikka kuinka paljon. Alalla on jopa suomenkielistä kirjallisuutta, sillä tieto kasvaa myös suomalaisten osaajien parissa. Koirasta voi oppia paljonkin lukemalla, mutta tietoa tulee aina soveltaa myös käytännössä. Koiran ja koirat oppii lopulta tuntemaan vain niiden kanssa oikeasti elämällä ja tekemällä. Koirien kanssa asioiden eteen joutuu tekemään työtä, mutta lopussa kiitos kuitenkin seisoo.

Haluatko koira-alan yrittäjäksi?

Kokemusta varsinaiseen yrittäjyyteen kannattaa hakea omien koirien parista harrastamalla niiden kanssa mahdollisimman monipuolisesti. Omien koirien kanssa kannattaakin harrastaa mahdollisimman monipuolisesti, ja tutustua alan toimijoihin sekä yrityksiin. Koirayhdistyksissä voi tavata paljon ihmisiä.

Kaiken tämän lisäksi kannattaa totta kai kasvattaa omaa tietotaitoa kouluttautumalla tai hankkimalla muuten vaan paljon tietoa koirien kanssa olemisesta sekä niiden kouluttamisesta. Kuten sanottu tietoa on nykyisin hyvin helppo saada, ja myös teoriaosuudella on merkitystä, jotta koirien valmennusten takana on myös syvempää ymmärrystä koirien luonteesta ja lajista ylipäätään. Sen lisäksi moni valitsee erikoistuvansa johonkin tiettyyn rotuun ja toimivansa etenkin tämän rodun kanssa. Vaihtoehtoja on joka tapauksessa monia ja väyliä paljon.