Iso koira pienessä asunnossa

Iso koira pienessä asunnossa – usein ei ole paras vaihtoehto. Vaikka isot koirat ovat lämpimiä ja uskollisia seuraa, niiden omistaminen erityisesti pienessä asunnossa voi olla haasteellista.

Kun suunnittelet ison koiran hankkimista, on tärkeää pohtia paitsi pentuesi valintaa myös sitä, miten tuleva koira sopeutetaan pienempään asumiseen. Tarkastele huolellisesti millaiset olosuhteet tarjoat koirallesi ja varmista, että tilaa on riittävästi esimerkiksi leikkimiseen.

Jos omistat asunnon pihalla olevaan pientilaan, varmista että koira saa siellä riittävästi liikkumavaraa ja liikkumista. Iso koirarotu vaatii paljon lenkkeilyjä ja harjoitteita tavoillaan, joten liikkuva elämäntapa suosii yleensä yhdistelmiä isoja koirarotuja ja pieniin asuntoihin. Yritä tulla toimeen viidakon ulkopuolella uimalla tai lenkkeilemällä lenkkipoluilla.

Varmista myös, että huoneistossasi on hyvä puhelinyhteys eläinlääkinnnssijuttua. Yrittäinterveydenvalvontaa ja omatoimisia hoitomenetelmiä löytyy paljon netistä, mutta jos koiraasi elpymistoimenpiteistä tarvitsee apua luotettavalta lähteeltä, varmista ettet ole irtisanoutuneena oikeudesta saada tarpeeksi nopeota ja laadukasta hoitoa.

Uskollinen kumppani ei ainoastaan tuo iloa kotisi henkilöille. Isotkin koirat voivat viihtyy pienissä asennoissa, kunhan maalaamme sille miellyttmin olosuhteita ja huolehdimme sen terveys ja ruokavalio. Varmenna ettet unohda antaa lemmikillesuu viettttvien hetkien ja ajanoulriinian jalon tuloksen – sen rakastetut tapansa!

Iso koira voi olla uskomaton perheenjäsen, mutta asuttavan asunnon koko voi rajoittaa sen suurempien rotujen valintaa. Se voi erityisesti olla ongelmallista taloudellisesti haasteellisimmille perheille, joilla ei välttämättä ole varaa ostaa isompaa kotia. Kuitenkin, jos haluat silti pienessäkin asunnossa isoja koirarotuja, tässä luettelossa sinulle joitakin hyväksyttäviä vaihtoehtoja.

Staffordshire Bullterriereillä on maine nopeana ja aggressiivisina, mutta ne ovat todella herkkiä terveetelle ja sinnikkäitä lemmikkejä. Ne ovat myös yllättävän ystävällisiä muille eläimille ja lapsille. Ne ovat myös tavallisen kokoisia – noin 46 cm ja 18-30 kg – mahdollistaen suuren dogin suorituskyvyn pienessä asunnossa.

Toinen hyvin pidetty pienikokoinen koira on Siberian husky. Ne ovat tunnettuja hiihdon siristelijöinä, mutta ihan vain seisomasta ne ovat myös melko rauhallinen rotu. Ne ilmeisesti usein ajajan seurassa maisemissa, mutta todella nauttivat myös laukaisuun ja lenkkeilyyn asunnossa.

Cairn Terrier on myös loistava vaihtoehto pienitilassa elokuvateattereihin, mutta ne eivät sovi aktiivisimmille perheille – mutta ne tykkävät lellimisestet äh extraa. Ne ovat noin 28-31 sentti pitkiksi ja painavat noin 6-7 kg.

Keskikokoiset koirarodut voidaan myös harkita, kuten American pit bull terrierit tai Bichon Frise. Viimeksimainittu on erityisen hyvss aran asunnon koiraksi, sillä ne vaativat hyvin vähän hoitoa ja seuraa pysyvtkseen tyydytttymineinä. Ne painavat noin 4-5 kg, joten ne voidaan huoletta sijoittaa isompaankin asuntoon.

Vaikka nuo edellä mainittujen rodujen koiraavat harvoin isommaksi kuin 40 cm pituisiksi, on syyt muistaa ettei mitakaan nallikacah ei ole verraton tilanteen askareeseen: Paitsi ett jokaista rodun edustajaa tulee kohdella hyvin ja antaa heille rakkauden ja arvon tunteitaan ilman epiaalainen hoito eikana petankonia – toimi pienessas asunnossa yhta lailla tarpeekseen!

Iso koira pienessä asunnossa on aina erityinen haaste – vaikka et olisikaan aivan aloittelija koiraharrastamisessa. Jokaisella koirarodulla on omat käyttäytymiseen, sosiaalisuuteen ja rutiineihin liittyvät erityispiirteensä, ja omistaja voi hyödyntää tietoa niiden ymmärtämiseksi paremmin.

Koiran terveellisen elämisen edellytys on, että sen tarpeet voidaan huomioida asunnon koosta tai muista rajoituksista huolimatta. Siksi on tärkeää, että tiedät miten voit tarjota koirallesi sopivan elinympäristön.

Ensimmäinen askel on löytää sopiva isojen koirien rastituksi, jotka sopivat asunnon koolla ja voitte ostaa tiedekirjoja, joiden avulla voitte tarkastella erilaisia rotuja ja tunnistaa perusominaisuudet. Toiseksi sinun tulee hankkia tarvittava omaisuus: hyvä laatu vesipullo, leluja jotka kestävät kulutusta ja keventavat ahdistusta, peseytymistilat jne. Muita varusteita voit ostaa tai rakentaa itse – ja varmistaa, että ne vastaavat paitsi rodun ominaisuuksia, myös asunnon rajoja.

Lopulta sinun on seurattava aktiivisesti ominaispiirteitäsi ison koiran hallitsemiseksi. Varmista, ettet laiminlyö hoito-ohjeita ja ettei jokin tilaisuus mene hukkaan, jotta voit asettaa tilanteen hallintaan suhteesi toivotunlaiseksi. Jos huomaat ettet selviydy kaikista oman koiraasi kohtaan tunnetuista velvollisuuksista, hae tarvittaessa asiantuntijan auttamaan.

Kokeile erilaisia luovia ratkaisuja ja noudata lain vaatimuksia esimerkiksi oppimismahdollisuuksia koskien. Älä ainoastaan arvostele itsesi perusteettomasti menetellystäsi vanhemppana vaan ota oppia virheistasi ja kehitä suhteesi isoon koirasi miellyttävömmin.

Related Post

Koulutus koirille

Koirat ovat suureksi osaksi erinomaisia lemmikkejä, joita voimme pitää kotona. Mutta meillä voi olla vielä enemmän yhteistyötä koirien kanssa, kun mietimme koulutusta. Koulutus voi auttaa voimaan paremmin ilmaisemaan itseämme ja

Koira pienelle lapselle

Koiran pitäminen pienten lasten kodissa voi olla haastavaa, mutta se voi myös olla hyvin palkitsevaa. Pienille lapsille on tärkeää oppia suhtautumaan eläimiin turvallisella ja huomaavaisella tavalla, joten päätös saada koira

Mikä koira valita kotiin?

Kodin koira voi olla hauska ja jännittävä lemmikki kaikenikäisille. Se voi lisätä iloisuutta ja huolenpitoa sekä luoda kodin viihtyisäksi ja turvalliseksi paikaksi. Mutta mikä koira sopii sinulle ja perheellesi paras?